Utrecht | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Verdachte aangehouden na overval gelddepot

overval / beroving

Utrecht - De politie heeft na onderzoek een man uit Belgi aangehouden die ervan wordt verdacht een overval te hebben gepleegd in Duitsland op een geldinstelling. DNA werd aangetroffen bij een poging overval in Nederland en via de Belgische politie kwam zijn identiteit naar voren.

Op 4 september 2013 is in Charleroi (Belgi) een 39-jarige manaangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een gewelddadigeroofoverval op een gelddepot te Duren (Duitsland) op 01 maart 2012. In Durenwerd door meerdere daders met gebruikmaking van explosieven en automatischevuurwapens voor circa 2 miljoen euro aan geld en waardevolle goederenweggenomen. Het gebouw werd beschadigd en meerdere personeelsleden raaktengewond.

Internationale samenwerking

De aanhouding is het resultaat van een nauwe samenwerking tussende Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Duitse opsporingsinstanties. Deidentiteit van de aangehouden man werd bekend in een Nederlandsopsporingsonderzoek naar de personen die betrokken waren bij het voorbereidenvan een overval op het gelddepot Brinks te Houten op 10 oktober 2012. Op die dagwerd door tenminste twee personen een gat geknipt in het hekwerk en werden tweewaardetransportwagens voorzien van camera?s. Deze camera?s waren bestemd ominformatie te verzamelen om later een overval succesvol uit te kunnen voeren.Dezelfde dag vond te Houten een carjacking plaats.

Afgenomen DNA

In Houten werd een DNA-spoor aangetroffen van een onbekende man.In het onderzoek naar de identiteit van die persoon kwam de 39-jarige man uitCharleroi als verdachte in beeld. Daarop werd op bevel van het OpenbaarMinisterie te Midden Nederland van hem DNA afgenomen. Dit bleek overeen te komenmet het te Houten aangetroffen DNA. Uit vergelijking tussen internationaleDNA-databases bleek dat het DNA van de man ook in Duren was aangetroffen.

Eerdere aanhouding

Eerder dit jaar werd door de rechtbank te Utrecht een andereman, eveneens afkomstig uit Charleroi, veroordeeld tot twee jaar gevangenisstrafvoor het op 10 oktober 2012 voorbereiden van een overval op het Brinks filiaalin Houten.

De politie gaat verder met het onderzoek.

Soortgelijke berichten

Overval
Roosendaal

Overval woning
Bilthoven

Aanhouding na overval
Haarlem

Poging overval op winkel
Bussum

Verdachte aangehouden na overval
Deventer

Verdachte aangehouden na overval
Zaandam

Overval; verdachte aangehouden
Amersfoort

Verdachte overval woning aangehouden
Groningen

Aanhouding poging overval
Tilburg

Verdachten van overval aangehouden
Mheer

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio