Utrecht | straatinfo

inbraak politie meldingen

Vier minderjarige verdachten woninginbraken aangehouden

vrijdag 19 december 2014 inbraak

Utrecht - Dinsdag 16 december heeft de politie in Kanaleneiland drie jongens aangehouden op verdenking van het inbreken in verschillende woningen in Utrecht.

Eerder al, op 9 november jl. werd een 15-jarige jongen uit Utrecht opheterdaad aangehouden na een melding van een woninginbraak aan hetAttleeplantsoen. De jongen stond op de uitkijk en werd betrapt toen de bewonersthuiskwamen. De jongen zette het op een rennen, maar de bewoner en enkelegetuigen gingen achter hem aan. Samen met de gewaarschuwde politie kon de jongenworden aangehouden. Na het verhoor werd de jongen weer in vrijheid gesteld.

Samenwerking

De politie deed na deze aanhouding nader onderzoek en daaruit kwam naar vorendat de 15-jarige jongen had samengewerkt met twee andere jongens, van 15 en 16jaar oud. Ook bleek uit het onderzoek dat de drie jongens vermoedelijk hebbeningebroken in woningen aan de De Louterlaan en de Kleffenslaan. Op dinsdag 16december hield de politie deze twee jongens aan en deed onderzoek in hunwoningen. Daarbij werden een jas, diverse telefoons, computerapparatuur ensieraden aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van een inbraak. Dezespullen leidden weer naar een vierde verdachte, een 16-jarige jongen, die in eentelefoon in zijn bezit had die afkomstig was van een woninginbraak aan de HooftGraaflandstraat in Hoograven. Ook deze jongen werd dinsdag 16 december directaangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en het onderzoek naar degoederen wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Soortgelijke berichten

Drie verdachten aangehouden na woninginbraken in Mijdrecht
Mijdrecht vrijdag 02 juni 2017

Twee verdachten aangehouden na poging inbraak
Amsterdam maandag 12 februari 2018

Verdachten woninginbraken en heling aangehouden
Oss dinsdag 24 maart 2009

Aanhouding minderjarigen met hasj
Middelburg zaterdag 17 februari 2018

Politie lost 19 woninginbraken op
Delfzijl woensdag 13 juli 2016

Poging straatroof door minderjarigen
Leiden maandag 15 april 2013

Zes verdachten van inbraak aangehouden
Rotterdam vrijdag 24 januari 2014

Mogelijk woninginbraken voorkomen dankzij alerte getuige
Delft dinsdag 06 januari 2015

Aanhoudingen woninginbraken Dronten
Dronten vrijdag 24 november 2017

Twee aanhoudingen voor poging overval op winkel
Amersfoort woensdag 10 februari 2016

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio